KőrDáma Egyesület
Galéria9
Pergő: Kolontos Palkó és a szamara című műsor
Galéria8
Pergő: A Debreceni Nagyvásárban című műsora
Galéria7
Pergő: A Debreceni Nagyvásárban című műsora
Galéria6
Pergő Hagyományőrző Műhely- Bürkös Zenekar Balatonfüred 2013
Galéria5
Bürkös Zenekar (Címerünk a magyar szürke lemezfelvétel)USA, New York (2011)
Galéria4
Pergő-Bűrkös: Magyar Nagykövetség Ausztria, Bécs 2012
Galéria3
Bürkös Zenekar
Galéria2
Bürkös Zenekar: Téka Tábor (2013)
Galéria1
Hajdúböszörmény disznótor 2014.
Galéria7
Hangfelvétel Bürkös Zenekar 2014 április Debrecen, Kölcsey Studió
Galéria10
Hangfelvétel közben Berecz András és Dezsőházi Tamás 2014 április
Projektek
A projekt célja, a kiírással összhangban a társadalmi együttműködés erősítése és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben való aktív szerepvállalás, melyet a PERGŐ Egyesület az ifjúsági korosztály aktív közreműködésének ösztönzésével, a közösségi aktivitás népszerűsítésével,a helyi közösségek és önkéntesek összefogásának szorgalmazásával és szakmai támogatásával kíván elérni . Ennek megvalósítását szakemberekkel, civil előadóművészekkel, hagyományőrző csoportokkal, kulturális és önkéntes fogadószervezetek együttműködésével szeretnénk megvalósítani.


Farsang: Kolontos Palkó és a szamara (50 perc) 

Dramatikus műsor

A farsangi időszak jellemző szokásai közül az állatalakoskodás,a tréfák és az adománykérés szokását építi be a történet.Mely a népmesék legszebb hagyományait is magába foglalja.Szereplői között az állatalakoskodó, a kicsiny, de bátor és karakán hős, betyár, király, királylány, banya egyaránt megjelenik. A mulatságos történetben szerepet kapnak a nézőgyermekek is. Néhányuk a színpadon, mások a helyükről kapcsolódhatnak be a történetbe. A főszereplő és szamara sokmulatságos kaland után éri el célját.

A műsort rövid táncház követi. 


Húsvét: A pletykás asszonyok (50 perc)

Dramatikus műsor

A játékunk alapját az állatok nyelvén tudó juhász és a legpletykásabb asszonyról szóló mese ihlette. Szerepet kap benne egy hatalmas tojás és az emberi gyarlóság is.

A műsort rövid táncház követi. 


Pünkösd: A Pergő király (50 perc)

Dramatikus műsor

Az évkör különböző időszakaihoz kapcsolódó dramatikus játékok közül a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódó adja a legtágabb lehetőséget a gyermekek, a teljes nézőközönség aktív bevonására. A dramatikus játék itt nem csak hangulati felvezetőként, de egyben a nap és a napi tevékenységek kereteként is megjelenik. A történetben a tavalyi Pünkösdi Király és Királyné keresi méltó utódát. A gyerekek pedig mindannyian pályázói lehetnek a címeknek. Mindannyian kedvükre szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket,rátermettségüket. A történet szereplői ez alkalommal lejönnek a színpadról és maguk kommandírozzák a király és királyné választást. A szereplők egy-egy területet játékot képviselve teszik próbára a kis király és királynő jelölteket (résztvevők számától függően egyéni, vagy csapatos forma is megvalósítható;leginkább ajánlott a kiscsoportos forma).

A műsort rövid táncház követi.


Nyári vásárok idejére: A debreceni Nagyvásárban (50 perc)

Dramatikus műsor

A műsor az országszerte híres debreceni nagyvásárban játszódik.Főszereplője a város bírájának leánya, aki párt keresni indul a nagyvásárba. Kalandjai közben belekóstolunk a vásárhangulatába, árusok, mutatványosok életébe, megismerkedhetünk a summás fogadás szokásával, és természetesen a pusztai pásztorlegények sem maradhatnak ki a hősök közül. 

A műsort rövid táncház követi.


Szüret: A Csodacsősz (50 perc)

Dramatikus műsor

A magyar népi dramatikus játékok zsáneralakjait felsorakoztatótörténetbe a gyerekek mind aktív, hangosan szurkoló, a JÓT segítő nézőseregként, mind kisebb csoportban a színpadon bekapcsolódhat. Természetesen a téma a szüret, betakarítás időszaka, ennek az időszaknak hagyományos szokásai, csőszködés,betakarítás, mulatság. Erőteljesen megjelenik benne a JÓ és a ROSSZ küzdelme, mely a gyermeki fekete-fehér világképen alapul, a magyar népmesekincs mind fordulataiban, mind történetformálásában megjelenik. Ezek a gyermeki léleknek életkor szerint megfelelőformák a hagyományokat ismertető adatközlő funkciót teljesen észrevétlenné teszik a gyerek számára.

A műsort rövid táncház követi.


Márton nap: Márton-napi ludasságok (50 perc)

Dramatikus műsor

A történet, a Márton napjához kapcsolódó szokásokat (lúdevés,időjóslás, borbírálás) egybefogó tréfás mese, melynek középpontjában a falusi bíró és a huncutságtól sem ódzkodó elöljárók állnak.

A műsort rövid táncház követi.


Advent: A juhait kereső pásztor (50 perc)

Dramatikus műsor

Egy fiatal pásztorlegény története, aki csengős bárányának keresésére indul, de út közben ennél sokkal nagyobb kalandba keveredik, s bizony eljut a betlehemi jászolhoz is.

A műsort rövid táncház követi.Debrecen